2013. április 24., szerda

 Amit a képen látsz azt lehet. :) 
Sőt nagyon hatásos!!

.Sokat gondolkodtam rajta, hogy milyen tanácsokat adjak, anélkül, hogy ismerném az adott személyt, a problémáit, az otthonát, vagy más lehetőségeit. Ugyanis nagy felelőtlenség lenne a részemről, ha a fentiek ismerete nélkül, konkrét tanácsokat adnék. Az előbb említett ismeretek  nélkül, nagyon könnyen előfordulhat, hogy a tanácsolt változtatás fordítva sülne el.
 Ha már konkrét tanácsokat ismeretlenül nem adhatok, azt viszont szeretném egy két rossz megoldáson keresztül bemutatni: hálószobát így ne!




Nincs kőbe vésve, hogy a kapcsolatok milyenségét, csak a délnyugati irányban, vagy csak a bágua jobb felső sarkában lehet kedvezően befolyásolni. Sok lehetőség van a fengshuin kívül is arra, hogy kapcsolatainkat jobbá, szebbé tehessük/tegyük.


Tessék keresgetni a neten és megnézni, a sok jól menő gazdag ember hálószobáját. Meg lehet lepődni!!Ragyogás, pompa, csili, vili a  hálóban is.... és ezekben a hálószobákban mégsincs boldogság. Sok esetben az egyik fél hiányzik belőle, mert másfele jár.

Az ősi bölcsességnek logikája is van, a térrendezésen és a kozmológián kívül.
Egy fengshui mester mesélte:
Egy srác nagyon szeretett festeni. Férfi lévén leginkább nőket. Ruhában, ruha nélkül...  Képeivel telerakta a falat. De főleg azért, mert nagyon szeretett volna már egy állandó meghitt kapcsolatban élni.
Ugye már sejteni lehet az eredményt? Voltak kapcsolatai szép nőkkel bőven, de pár hónapnál tovább, egyetlen kapcsolata sem tartott. Nem értette az egészet. Jól keres, jóképű, sportos az alakja, elegáns a megjelenése, és mégis.....
A mester azt javasolta: Távolítsa el a képeket és csak azt az egyet hagyja a falon, amelyik a legjobban tetszik neki. Az eredmény nem maradt el. A fengshui lehet ennyire egyszerű is.
Könnyedén felismerhetjük, hogy a nálunk szokásosan használt fengshui, még köszönőviszonyban sincs, az ősi alapelveken alapuló energetikai, kozmológiai tudománnyal.

Most megmutatok egy két dilettáns és borzalmas megoldást a hálószobákra. Amelyek azért rosszak, mert figyelmen kívül hagyták a már többször említett alapokat.
Mindegyik hálószobát kielemzem. Az elemzés alapján megismered azokat hibákat, amelyeket ajánlatos elkerülnöd. Ezekből tanulva, könnyebben fogsz boldogulni a saját környezetedben előforduló hibák kijavításával, mint gondolnád.
Ezért alaposan nézd meg az itt látható képeket. Ezeket átgondolva, figyelmesen olvass tovább, mert az elemzésben benne van az, amiről jó ha tudsz.



Ez a hálószoba az egyik tipikus példája a rosszul alkalmazott fengshuinak.

Ezen a képen az erős tűz elem hatására, kibillent az egyensúlyából a föld elem. Sehol egy fém, amely segítene leadni a túlzott energiát,  megteremteni az egyensúlyt.



Ennek következtében a föld elem nem képes harmonikusan működni. Nyugtalanság, türelmetlenség, elidegenedés lesz a várható eredmény. Hiányoznak a meghitt, bensőséges kapcsolat kialakításához szükséges elemek.Pl: lehetne fehér a fal, vagy valamilyen hullámvonalas ágynemű, vagy szőnyeg, amely a víz elem képviseletében csökkentené a tűz elem erősségét, de a fekete színű lapos bútor is megfelelő lenne.
Kínában is beleestek a tűz elem túlzott használatának a csapdájába!! Az "Utolsó kínai császár" c életrajzi könyvében a császár leírja, hogy a nászéjszakáján nem volt képes helytállni a rengeteg piros szín láttán, és kimenekült a szobából.

A másik hiba, a szimbolikában van.
- Ebben a szobában három tükör van, és mindegyik az ágyra néz. Ez szörnyű!! Állandó megfigyelőt, külső személyt, pletykát jelez. Ha valamit a fengshui, és a józan ész, tűzzel-vassal tilt, az az ágyra néző tükör. Hogy miért ennyire riasztó és rossz, arról egy külön bejegyzést lehetne írni.
- A bútorok egy oldalra való felsorakoztatása, zártsága, csupaszsága, sivárságot, érzelem nélküliséget sugall/mutat/jelent.
- Ha most a tükrök helyén képek lennének, akkor az jelentene komoly fejtörést, hogy a három kép közül melyik szimbolizálja a párkapcsolatot. Amelyik kettő azonos falon van? Itt az a feltűnő, hogy az egyik kép kisebb és alacsonyabban van mint a másik. A két kép között pedig túl nagy a távolság, és "rangjukban" is nagy a különbség. Ezt élesen tükrözi, az egyik képnek, szinte a szekrény mögé való beszorítása..Ami a kapcsolatban lévő egyik félnek az alacsonyabb rendűségét, kiszolgáltatottságát, és a partnerek egymástól való távolságot szimbolizálja.
- A másik falon lévő kép éppen az ágyra nézne, ami esetleg egy betolakodót, jobb esetben pletykát jelent. De jelentheti a kapcsolat felbomlását is, mivel méreteikben közel azonosak, de külön falon helyezkednek el, szintén nagy távolságra az ágy fölött elhelyezkedő képtől.
- A középső kép helyzete elárulná, hogy a "gazdája"  senkit nem enged közel magához, uralkodni akar és féltékenyen őrzi a saját "szabadságát", a saját birodalmát.
Az ágy egyik fele túl közel van a falhoz, ami az egyik fél szűkös mozgásterét szimbolizálja, a másik nagyobb mozgásterével szemben. De miért van a sarokban lévő éjjeliszekrényen két lámpa?! Ráadásul, a két azonos méretű lámpáknál jóval nagyobb.Ez megint annak a jele, hogy valaki felügyeli ezt a kapcsolatot, vagy  egyiküket valamilyen erős befolyás alatt áll.
A szőnyeg mint egy nyíl, az ágyra irányítva, megfelel az előbb leírtaknak.

Ez a szoba nem meghitt kapcsolatról, és nem két egyenrangú félről "mesél" A szoba tulajdonosa, nem akar, nem képes, de nem is tud tartós kapcsolatban élni.
Állandóan megfigyelés alatt áll. Az sem lenne csoda, ha egy őrülten agresszív és  féltékeny anyja lenne, vagy túl erős rokoni befolyásoltság, esetleg alkohol, vagy valamilyen szexuális másság, mindenesetre valami olyan dologról van itt szó, amin az itt lakó képtelen felül kerekedni. Minden helyiség visszatükrözi a benne lakó életét, mert a tudat alatt mindenki megjeleníti a környezetében azt, amit gondol, és ahogyan él.



Amennyiben valaki ezt a hálót egy nyaralóban, hétvégi kikapcsolódásra  használja, - amire az ágyon lévő poharak utalnak - akkor ennek a célnak megfelel.De a mindennapos használatra nem alkalmas.


A tartós kapcsolatok szempontjából, viszont ez egy másik lehető legrosszabb fajtája egy hálószobának.




Most elemezzük ki a fengshui elvei szerint, mintha ez egy lakóház/lakás lenne, ahonnan dolgozni mennek el az emberek. Mindegy, hogy alkalmazottként, vagy a saját cégének vezetőjeként.
Ez a hálószoba olyan mint egy bemutatóterem.
Hosszú és keskeny. Kong az ürességtől. Sok az ajtó, és a nyitott tér. Még a plafon is felfelé csúcsosodik, hogy még a feje felett se legyen valami ami stabilnak mondható.
Amikor kinéz, akkor is egy szinte végtelen területet/vizet  lát.

Az ágyban fekvő egy picit sem részesül a kinti természet jótékony energiájából, mert az ágy lába előtt vízszintesen átrohanó energia, "sha csit" képezve megakadályozza ebben.
Az ágy feletti tükör oda-vissza "pattogtatja" éppen a fejük felett még azt a jótékony energiát is, ami esetleg kintről beáramolhatna. Az oldalsó tükör az ágyra néz, ami külső beavatkozást, az itt élő pár életének a megfigyelését jelenti.
Az ágy az un. "kiszolgáltatott" helyzetben van, szinte a szoba közepén, mint egy ravatal.
Ha valaki az ágyból szeretné nézni a természet szépségeit, és kapni akar annak a jótékony hatásaiból, akkor legalább egy, becsukható ajtónak lenni kellene oldalt, ami egyből megszüntetné az üresség érzetet, és az átrohanó energia káros hatását is
Nem előnyös ez a sok fehér, mivel erős fém jelleget sugároz, ami tudjuk hidegséget, merevséget, hivatalos szabályozottságot áraszt.  Ebből a szobából hiányoznak a meghittségre, a gyengéd érzelmekre utaló jelek, amelynek  pedig nagyon fontos szerepe van a tartós, jó párkapcsolatok kialakulásában.  Ebben az esetben,  jó szolgálatot tenne pl. egy színes függöny.
Összegezve: Egy oldal ajtó, megszüntetni az átrohanó sha csít. Egy színes függöny enyhítené a túlzott fém elem hatást. A tükröket máshova tenni.




Újabb szörnyűség. Akkora mint egy lovarda.
A plafon kiképzése pedig inkább egy koporsó fedelére hasonlít, mintsem egy szoba plafonjára.

A legszörnyűbb az ágy előtti szőnyeg, benne a vízre jellemző hullámvonallal és a mindent látó szem szimbolikájával.






Ez a kép azt sugallja,  hogy a szobát használó két ember kapcsolatára jellemző, a józan ész. Ebben a hálószobában az ész az úr, a közös érdek, az egymással szembeni kötelező udvariasság, a külvilág felé mutatott tökéletesség.. Érzelmeknek itt nincs helye.



Ez már egy kellemesebb elrendezés. De ezt  inkább egy hotelszobának tudom elképzelni, mivel az asztalon nincs terítő, se virág.

Ez egy többfunkciós helység, ami nem baj. Itt az alváson kívül lehet Tv-t vagy filmet nézni, esetleg zenét hallgatni. Közben egy üveg pezsgő valami "rágcsálni valóval" elképzelhető. Erről árulkodik  az ablak előtti heverő, és az asztal.


Kellemesek és összhangban vannak a színek. Itt kiválóan alkalmazták a kapcsolatok két fő színét, a tűz és a föld színeit. Az összetartozást jelentő képek jó helyen vannak, megfelelően kiemelve és megfelelő méretűek.. Nincsenek aránytalanul nagy ablakok, ajtók. Ebben a szobában kellemesen lehet eltölteni az éjszakát.
Ha az ágy összecsukható lenne, az asztalon terítő. akkor nyugodtan bármelyik egyszobás lakásban is megfelelne az itt bemutatott szoba.
Tudom, hogy ez nem egy fiatalos szoba, de viszont a célnak és a fengshui követelményeinek nagyon is megfelel.




Erre már alig találok szavakat. Minden zöld és kopár. A meztelen padló, az egyetlen fotel.....
Az ágyban fekvőre ha rásüt a fény, olyan lesz mint egy zöld emberke, a zöld színű roló miatt. Hiányzik egy kellemes hangulatot árasztó függöny.

A fejrésznél lévő poszter sem szerencsés ötlet.Ezt a posztert bárhova tehették volna, csak oda nem.



Az erdő a legtöbb esetben, a rejtett dolgok, a titkoknak a jelképe. Vízeséssel megspékelve, különösen ártalmas az emberek fejénél, hátánál. A válást, a támogatottság hiányát, az elcsavargó vagy az odébbálló partnert is jelképezi. Ebben az esetben különösen, mert a víz kifelé folyik. A társnélküliséget, jól előrevetíti az egyetlen fotel is.

A fenti képeken látható hálószobák, egy kivételével, a meghitt és tartós kapcsolatok szempontjából használhatatlanok. Annak ellenére, hogy  nagy látogatottságú honlapokról származnak. Olyan honlapokról ahol a honlap tulajdonosa magát fengshui tanácsadónak nevezi.  Mellesleg tanácsokat ad, és tanfolyamokat indít jó pénzért.
Gondolj bele!!

A képeken látott hálószobák jól látható lenyomatot mutatnak azokról az emberekről akik ezeket a szobákat berendezték. A példának felhozott  képekből kitűnik,. hogy tudat alatt ösztönösen mindig odakerül valami, ami elárulja ezeknek az embereknek a lelki világát, és a kapcsolataik milyenségét.

Továbbá vannak a  kapcsolatok várható kimenetelére utaló jelek is.. Erre jó példa az egyedül álló fotel, a sarokba szorított ágy, a katonás rendben felsorakozó bútorok, a lovarda méret, ami két ember tudatos érzelem nélküli kapcsolatáról rántja le a leplet.

Az egész bejegyzés lényege, még akkor is ha többed magaddal laksz, akár koleszben, vagy bárhol, és csak az ágyad a tiéd, figyelj oda, hogy azt a kis területet, amit te birtokolsz, milyen ágyneművel, és milyen díszítő elemekkel veszed körül.
Figyeld meg, hogy a környezetednek milyen jellege van, az elemek szempontjából. Próbáld azt a területet a környezeteddel harmóniába hozni, amit te használsz.
Pl.ha minden fehér körülötted, használj kevés pirosat, de inkább kéket . A túlságosan fehér környezetben ne használj  sárgát, de a föld színeit sem, mert még jobban erősítik a már úgyis elég erős fém jelleget.
Hogy jobban eligazodj az elemek egymásra hatásának a területén,olvasd el, a Fengshui elemek, jelképek a hálószobában  c bejegyzést.


Ha megadod az email címedet és tanácsot kérsz tőlem, nagyon szívesen válaszolok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése