2015. szeptember 20., vasárnap


szuperhold
Szuperhold a Salgói várnál
Fotó: Komka Péter/MTI

Szuperholddal egybekötött teljes holdfogyatkozás utoljára 1982-ben volt, legközelebb pedig 2033-ban lesz.

Szuperhold idején a Hold 14%-al nagyobbnak tűnik, és 30%-al fényesebben ragyog, mint a megszokott teliholdas esték alkalmával.

A mostani Szuper Telihold, és a holdfogyatkozás utáni Vérhold, egy négy részből álló sorozatnak az utolsó befejező része. Az ilyen jól látható  sorozat, elég ritkának számít Magyarország egén.


Ma már mindenki tudja, hogy Teliholdkor általában ingerültebbek az emberek, hogy ilyenkor nem jó műtéteket végezni.... 

A Hold energiája Teliholdkor legintenzívebb. Ezért egyaránt nagy  hatással van  a Földön élő minden élőlényre.

Teliholdkor figyelmetlenek vagyunk. Ezért a Telihold időszakában ne kössünk szerződést. A fontos dolgokat intézzük a Telihold előtti  vagy utáni időszakokban.
Ha autót vezetünk, jobban kell odafigyelni másokra és magunkra is. 
Teliholdkor nem ajánlatos füllenteni, mert bizony nagyon hamar elszólhatjuk magunkat.
Sokan ilyenkor alvászavarokkal küszködnek. érzékenyek, sértődékenyek az emberek.

Telihold idején romboló/eltávolító spirituális munkát érdemes végezni. Ide tartoznak pl.: a rontások levétele, a megszüntetése és megsemmisítése valamely dolognak. Ilyenkor lehet eldobni a cigarettát.
Figyelem!!! Sokan azt hiszik, hogy Teliholdkor kell bőségteremtő mágiát, varázslást végezni. Óriási TÉVEDÉS!!! Hogy lehetne valami tartósan bőséges, amikor pár perc, vagy pár nap múlva a csökkentő energia fog működni??!!


Holdfogyatkozás 2015. szept. 28-án hajnalban.

A jelenlegi holdfogyatkozás idején a Hold a Halak csillagkép déli részén tartózkodik. 
A fogyatkozás teljes időtartama 1 óra 11 perc 55 másodperc.
"Ezalatt az idő alatt az állatok úgy fognak reagálni, hogy elhallgatnak. A szél megáll, és a mesterséges zajokon kívül teljes csend lesz." (nlcafe.hu)
Még nem figyeltem meg, de most majd  megfigyelem.


Vérhold

Egy éven belül ez lesz a negyedik Vérhold. Az első  (Vér(vörös) Hold) a Blood Moon 2014.04.15-én volt, ami egy négy részből álló sorozatnak az első része.  A második 2014.okt.28, a harmadik 2015.ápr.04. a  negyedik most következik.

1 Vérhold. Azért ez egy nagyon érdekes egybeesés a 2014.04.06-án tartott országgyűlési választások dátumával, ami ápr. 06-án volt. Ha később,15.-hez közelebb esett volna a választás, akkor nem nyer a Fidesz.
2. Vérhold. 2014. okt 28. Napra pontosan, százezren tüntettek az internetadó ellen. Az eredmény, a Fidesz meghátrált, nem lett internetadó.
3. Vérhold. 2015.április.20.  Most nem a kétharmadot, a kormányzást bukná a Fidesz. Néhány hónap alatt volt három időközi parlamenti választás, mindhármat elbukta.  Keményen erősödött a Jobbik.
4. Vérhold. 2015.szept 28.??? Milyen hatása lesz az elkövetkező időszakra nézve? Nem tudom. 
Nem csak én nem tudom, hanem mások sem. Minden asztrológus csak találgat, csak valószínűsít.





Egy biztos ha a lassú mozgású bolygók hatását figyelembe vesszük, akkor a rendteremtés időszaka következik. Ami azt is jelentheti, hogy nem marad minden úgy, mint ahogy eddig volt. Ez vonatkozik a határokra és területekre is.

Igaz, hogy a két Vérhold közötti időszakban nagy erővel elindult a menekült áradat, de nem csak a Vérhold hatására. A menekült hullámnak a nagy bolygók hatásában van a gyökere. (erről bővebben, a következő bejegyzésemben olvashatsz)

A 2015.szept.28.-i Vérhold egybeesik a Merkur hátráló mozgásval, ami szept 17 - okt. 9-ig a Mérlegben következik be. Mivel hátráló mozgásban van, nehezíti a kapcsolatok rendezését, a megegyezést elősegítő párbeszédet. Kommunikációs bonyodalmakat és értetlenséget jelent. 
A Merkur hátráló mozgásának idején, nem ajánlatos fontos szerződéseket kötni. Pedig pont ezen időszakban kell az EU-nak a menekült kérdéssel kapcsolatos döntést hoznia. A magyar kormány is fontos döntés előtt áll. Döntenie kell, az amerikai parancsnoki egységek engedélyezésének ügyében.
Mindkét esetben már eleve nehéz jó döntést hozni, még egy kedvező helyzetben lévő Merkur esetén is.


Ne félj


A hold és a nap fogyatkozást a régiek mindig rossz jelenek tekintették.
Ami igaz, az igaz, hogy a Hold jelentős változásainak az idején megnő a szökőár és a földrengések veszélye. Chilében éppen a napokban volt egy

Amit nekünk tudnunk kell az egészből, hogy a Hold és a Nap mindennap észrevehető hatást gyakorol a természetre az emberekre. Az élet tehát sohasem volt könnyű. De ha előre ismerjük a rendelkezésünkre álló energiamintázatokat, csak rajtunk múlik, mit kezdünk vele.
A Hold energiájának az ésszerű felhasználásáról bővebben is fogok majd írni

Most csak annyit szerettem volna közölni, nem kell minden szokatlan égi jelenségtől megijedni. Az égitestek járják a maguk útját. Útjuk során őket is érik különböző behatások, amelyeknek a hatására szokatlanul "viselkednek". Az emberekre és a közvetlen környezetünk változásaira kell jobban odafigyelni, és csak másodlagosan az égitestekre.

Ha kérdésed van, keress meg a Facebookon, (Kati Puskás) vagy vedd fel velem a kapcsolatot, itt a blogon található elérhetőségemen keresztül.

Ne félj. Ami jön azt elkerülni nem lehet. De okosan cselekedve, majdnem mindent túl lehet élni.

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. félárnyékos fogyatkozás kezdete 02:11:47
      részleges fogyatkozás kezdete 03:07:11
      teljes fogyatkozás kezdete 04:11:10
      teljes fogyatkozás közepe 04:47:07
      teljes fogyatkozás vége 05:23:05
      részleges fogyatkozás vége 06:27:03
      félárnyékos fogyatkozás vége 07:22:27

      Törlés