2015. április 22., szerda

Bármilyen varázslatot csinálunk, vagy mással csináltatunk, tudnunk kell, hogy az a szellemvilággal való kapcsolatfelvételt jelenti. Minden varázslat alkalmából bizonyos szellemi erőkkel kapcsolatba kerülünk. És ez egyáltalán nem veszélytelen. Sok esetben a varázslatot végzőnek fogalma sincs, hogy melyik szellemi erőnek kéri a segítségét.
Mivel mindennek ára van, a megidézett szellemi erők sem tevékenykednek ingyen.



Többek között, ez az egyik legelterjettebb típusa  a veszélyes "varázslatoknak"
"Megtisztítom, felszentelem,
Mindenre képessé teszem a szent teret
A föld elemmel, a Szellem nevében."

Ez a varázslat kb. annyit ér, mint amikor egy gyerek  Napoleonnak kiálltja ki magát. Ezzel az erővel, a "búj, búj medve, gyere ki a gyepre..."mondókát is elmondhatnánk.
Az ilyen típusú  "varázslatok",  nem  működnek.

"Megtisztítom, felszentelem,"
A tértisztításban a titok abban rejlik, hogy a kedvező energiákat erősítjük, az ártó energiákat gyengítjük. De MEGTISZTÍTANI egyiktől sem tudjuk a teret, mert az képtelenség.
"..felszentelem" -  hogyan? Milyen erő által?
A "mindenre képessé teszem" mondat, jelenthetne jót és rosszat is, ha ez az illető akaratától függne. De semmi köze hozzá. Mivel a tér már eleve alkalmas és képes, mindenféle energia befogadására.
"a föld elemmel, a SZELLEM nevében!" Melyik szellem nevében akar tevékenykedni? Mert nagyon nem mindegy!Na most ha valakinek fogalma sincs arról, hogy melyik szellemet, melyik erőt idézi meg, abból elég komoly baj lehet.

"Legyen meg a Te akaratod" mondják a hívők, amikor imádkoznak. Ilyenkor megnyitják szívüket, lelküket - energiarendszerüket - Isten akaratának az elfogadására. De Isten akarata nem mindig esik egybe az ember hétköznapi gondjainak az orvoslásával. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik varázsolnak. A varázslat sem mindig azt az eredményt hozza, amire a varázslatot végző számít.


A mágia az más. Meghatározott, alapvető törvények, elvek, szimbólumok és jelképek alapján működik. A mágiának egyes formáját az irányításunk alatt tudjuk tartani.
Egyébként a mindennapi élet tele van ilyen mágiákkal. Pl: Mikor beszélünk az is mágia - szómágia, amit teljes mértékben felügyelni tudunk.

A varázslat működése


Az ezoteriában a spiritualitásban, a mágiában nincs olyan, hogy kijelentek valamit és máris minden úgy működik, ahogy én akarom!
Minden mágia, ezo vagy spirituális tevékenység egy folyamatot eredményez. A hatás bekövetkezhet azonnal, rövid időn belül, talán lassan, de mindenféleképpen elindít egy folyamatot. Ennek a folyamatnak sok minden lehet a következménye. Jó és rossz is. Attól függ, hogy a varázslatot végző személy mennyire volt felkészült tudásban és az időpont megválasztásában.

Sok mindennek kell egybeesnie ahhoz, hogy  a mágia vagy egy "varázslat" működjön és a vártnak megfelelő hatása legyen.

Nem mindegy a Hold állása, nem mindegy a Nap melyik jegyben áll, a napszak, a kellékek, a szimbólumok, a jelképek sem. Nagyon veszélyes a kontár módon végzett mágia használata vagy a "varázslás". A természet erejével, az ezo és spirituális energiákkal, a szimbólumok, amulettek, jelképek erejével nem lehet játszani!!

A neten fellelhető varázslatok legtöbbjével a hatástalanságon kívül még az a baj, hogy keveredik bennük a fehér és a fekete mágia. Na most ha ez a kettő keveredik az inkább árt, mint használ.
A fekete mágia legnagyobb veszélye az, hogy előbb-utóbb a hatalmába keríti a mágust az az erő, amelyet megidézett, amelynek a közreműködését kérte. Ami nagyon kellemetlen hatással lesz rá és egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen lesz képes megszabadulni az őt kényszerítő, rátelepedő erőtől..

A mások kárára elkövetett fekete mágia, nagyon gyakran visszaszáll, a "mágusra", a küldőre. Ezért próbálj meg nem átkozódni, és másoknak rosszat kívánni, Akár hiszed, akár nem, ilyenkor fekete mágiát alkalmazol. Még akkor is, ha a "Jóistentől" kéred a másik emberre a bűnhődést.

Bármennyire is vonzó sokak számára a varázslat tudományának az elsajátítása, csak nagyon kevés ember számára ajánlott. És kevés ember van, aki erre valóban képes. Bizonyos adottságokat ehhez örökölni kell vagy ezekkel születni.
Esetleg már kisgyermek kortól kezdve olyan környezetbe kell élni, ahol hagyományai vannak a mágiának, az ezo és a spirituális dolgoknak.

A legfontosabb dolog azok számára akik mégis ellenállhatatlan vágyat éreznek magukban a misztikus tudományok iránt, hogy nagyon, de NAGYON  ALAPOSAN  ÉS  NAGYON  KÖRÜLTEKINTŐEN VÁLASSZÁK  MEG  A  MESTERÜKET!!
Ha erős a vágy valakiben ezen tudományok iránt, akkor valószínűleg rendelkezik is a megfelelő adottságokkal.

Lehet, hogy valamikor csináltál már egy ártalmatlannak tűnő varázslatot, amit a neten olvastál, vagy valamelyik mágikus tanfolyamon tanultál. Már rég elfelejtetted, és egyszer csak kezd semmi nem úgy történni, mint ahogy szeretnéd. Nem véletlenül. A mágiában nem járatos ember, jobb ha távol tartja magát a varázslásoktól. Abból legalább nem lesz semmi baj.

A legtöbb családnak vannak hagyományai és "házi" babonái. 


Ezeket generációról generációra tovább adják és használják. Legtöbbnyire sikerrel, mert már olyan régi és annyira egybeforrt annak a családnak a hitével, hogy működik!!!

Volt egy ismerősöm, egy sikeres üzletasszony. Mivel a munkája miatt nagyon elfoglalt volt, bejárónőt alkalmazott. Egyszer ez a bejárónő takarítás közben véletlenül eltört egy porcelán figurát. A darabokat szépen összeszedte és kidobta. Nem tartotta érdemesnek arra, hogy esetleg összeragasszák, hiszen már kopott volt és egy kicsit sérült is. Látta ugyan, hogy már többször is összeragasztották, de úgy gondolta, hogy ezt már nem érdemes újra ragasztani. Nem tudta, hogy ez a család féltve őrzött ereklyéje.
Az ismerősöm mikor hazament, megdöbbenve látta, hogy a "családi ereklye", ami már nem tudom hány nemzedéken át szállt örökösről, örökösre, hiányzik. Ha eltört megragasztották és úgy adták tovább a következőnek, hogy felhívták a figyelmét: "Jól őrizd meg, minden darabját, mégha összetörik is." Azt már senki sem tudta, hogy miért, de mindenki félt az elvesztésétől.

Azonnal telefonált a bejárónőnek, aki bevallotta, hogy véletlenül leejtette portörülés közben.
- De hol vannak a darabjai? - kérdezte az ismerősöm.
- Kidobtam. - hangzott a válasz.
Az ismerősömet nagyon bántotta az "ereklye" elvesztése. Tudta, hogy valami nagy baj fog vele történni.
Az ismerősöm egy éven belül a műtőasztalon, az orvos férje keze között halt meg.
Megjegyzés: persze nem minden ereklye elvesztése jár ilyen komoly hatással. De ami évtizedeken, évszázadokon keresztül egy bizonyos energiával feltöltődött, annak az elvésztese nem marad hatástalan.


Egy másik történetben az illető apjának az volt  a "házi babonája" hogyha valaki hétfőn reggel bármit is kér tőle az neki bajt hoz. Ezért amikor előfordult hogy hétfőn reggel kértek tőle valamit, az apja aznap még a házból sem ment ki.

Sok ilyen történet van, színészekről, sportolókról, üzletemberekről. Van aki sót dobál, ha vissza kell mennie valamiért a házba, van aki minden reggel csak egy bizonyos irányba hajlandó elindulni otthonról, .... stb. Biztosan Te is hallottál ilyen történeteket.
Neked is van valamilyen "házi ereklyéd" vagy védelmező, szerencsét hozó "babonád"?

Végezetül egy érdekes történet.
Volt egyszer Amerikában (de bárhol is lehetett volna) egy nő, aki jóslásból tartotta fenn magát. Nem is akárhogyan, mert egy egész kis vagyont gyűjtött belőle össze magának.
Egyszer megjelent nála egy férfi. Kért egy jóslást a következő két évre.
A jósnő megjósolta, hogyha megnősül a nősülését követően nagyon rövid időn belül hatalmas összeget fog örökölni.
A jósnő eképpen morfondírozott. Ha hozzátudna menni ehhez a férfihoz, akkor az örökségből neki is jutna valami. A gondolatot tett követte. Addig győzködte a férfit, hogyha őt minél hamarabb feleségül veszi, annál hamarabb jut az örökséghez., míg férfi félév múlva feleségül vette.
Egyik nap nagyon összeszólalkoztak és a férfi megütötte a jósnőt, aki elesett és a fejét olyan szerencsétlenül ütötte be valahova, hogy azonnal meghalt.
A jóslat bevált. A férfi valóban hatalmas vagyont örökölt röviddel a házasságkötés után. A bíróság véletlen balesetnek minősítette az esetet és nem ítélte el a férfit.
Ilyen is van. Érdekes dolgok ezek.

Még egy fontos mágikus erő

Ez pedig a név. Elgondolkodtál már azon, hogy egyes emberek miért nem változtatnak nevet még akkor sem, ha új házasságot kötnek?
Pl: Balázs Klári is az első férje nevét viseli. Tina Turner sem változtatta meg a nevét, amikor Turnertől elvált. Neki jogi úton úton kellett érvényesíteni azt az igényét, hogy Turner maradhasson. Mi volt az indoka? Tina azt mondta, hogy őt Tina Turnerként ismerte meg a világ ezért továbbra is Tina Turner akar maradni.
Sokan vannak a művészvilágban, akik ragaszkodnak ahhoz a névhez, amelyiken befutottak. És nem véletlenül.

Ismerek nem egy, nem két embert, akiknél nagyon komoly változást okozott a névcsere. Van akinek jobbat, van akinek rosszat. Mielőtt nevet vált az ember, érdemes elgondolkodni a jelenlegi helyzetén, az addig elért sikerein. Ha arra az eredményre jut, hogy a múltjából semmit nem érdemes megtartani, akkor változtasson. De csak akkor.
Egyébként azt sem árt megnézni, hogy az anyós akinek szintén az a neve, vajon milyen életet él, mennyire elégedett a sorsával.
Nem véletlen és lebecsülendő ez a mondás: "A név kötelez"

Ha van véleményed, ha kérdezni akarsz, írj egy hozzászólást, vagy keress meg email-ben. Válaszolni fogok és segítek amiben tudok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése