2013. december 31., kedd


2014 január elseje az úgynevezett Fekete Holddal köszönt ránk.
Az olyan napokat, amikor a Hold láthatósága 0%,  Fekete Holdnak, másnéven Lilith napjának nevezik.  

 

  

 

 

A legenda

  Lilith Ádám első felesége volt. Az Úr mindkettőjüket földből hozta létre. Ennek következtében Lilith nem volt hajlandó Ádámnak vakon engedelmeskedni. Azt mondta,:

- Egyformák vagyunk, mivel mindketten a földből vétettünk. 
De Ádám nem volt hajlandó elismerni Lilith egyenjogúságát. Továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy ő rendelkezzen Lilith felett. 
Ekkor Lilith kimondta az Úr titkos nevét, felemelkedett a levegőbe, és elhagyta Ádámot, Isten kérésére sem tért vissza hozzá.Azzal, hogy megtagadta a visszatérést és a feltétel nélküli engedelmességet, Isten kiűzte a paradicsomból és megátkozta, hogy szörnyű démonokat szüljön.




Lilith megkisérti Évát a kígyó képében
De mivel Ádám nagyon egyedül volt, az Úr mellé adta Évát, akit már nem ugyanabból az anyagból hozott létre mint Ádámot, hanem Ádám egyik bordájából. Ezért Éva nem volt birtokában a titkos tudásnak és mivel Ádámból származott, mindenben engedelmeskedett neki.
Lilithnek nem tetszett, hogy Éva Ádámmal boldog volt, ezért kígyó képében megkísértette Évát, hogy egyen a tiltott fa gyümölcséből. A folytatást már mindenki ismeri.
Eddig a mítosz, a legenda a mese.
Kép:sumeranu15_07







Miért Lilith lett a kígyó, a csábító, a gonosz?  

 


Mert Lilith nem volt hajlandó a feltétel nélkül engedelmeskedni sem Ádámnak, sem Istennek. Lilithet ezért a szeretet istene kegyetlenül meg is bünteti.
Így lett Lilithből a lázadó, a száműzött, a csábító, a gonosz, az otthontalanul bolyongó, aki ilyenkor sötét árnyékként a napkorong előtt elsuhan. Ő az, akinek a dühe szétrombol, átalakít vagy átminősít mindent, tomboló vad energiával. Lilith az elfojtott, fájdalmas érzelmek jelképe is lett, ő a láthatatlan oldal.
Lilith az az érzéki nő, akire titokban minden férfi vágyakozik. Éva megmaradt a feltétel nélküli engedelmes feleség mintaképének, aki szintén nem úszta meg Isten "jóindulatát," mert azóta fájdalommal szülheti meg a gyermekeit. Ádám sem járt jól mert ő meg a vére verítékével keresheti meg a kenyerét. Plusz büntetésként még a halhatatlanságot is elvette Isten tőlük.

Ennek az isten tudja mikor  kitalált tanmesének az eredményeként, hosszú évszázadokon át lehetett büntetlenül ütni, verni a nőket és boszorkányként máglyán elégetni. Egyes országokban a nőknek, még a mai napig is, csak a feltétel nélküli engedelmesség az egyetlen lehetőségük. Mást nem tehetnek.


De mint minden legendához, mítoszhoz, meséhez tartoznak bizonyos szabályok, ez alól a Fekete Hold vagyis Lilith sem kivétel.
A teljesség igénye nélkül, leírok egy párat:
Ezeken a napokon van a legsötétebb éjszaka, mert a tűz elem energiája ami a Nap által megvilágítaná a Holdat, nincs jelen. Ezért jól tesszük ha az ilyen éjszakákon gyertyát gyújtunk, vagy égve hagyjuk a lámpát, hogy a Lilith által megszült démonok messzire elkerüljenek bennünket.
Azt mondják a régi hagyományok, hogy a Fekete Hold napján kerüljük a fontos döntéseket, az adás-vételt, ne kezdjünk semmi fontosba, mert úgysem tudjuk végrehajtani, befejezni. Ne mossunk, de ha már elkerülhetetlen, akkor éjszakára ne hagyjuk a szárítón a nedves vagy a már megszáradt ruhákat.

2014 kezdete Lilithel

 

A szerencse az, hogy 2013 dec.31-e éjjelén fényárban úszik az egész világon majdnem minden olyan hely, ahol emberek élnek.  Dörrenni fognak a tüzijátékok, lesz jókedv, kacagás és zene. Ezek mind alkalmasak arra, hogy elűzzék a Lilith által megszült rossz szellemeket,távol tartsák a rossz energiákat.
Lilith  most itt áll az ajtónk előtt, mit kapunk, ha beengedjük?
Amikor a Fekete Holddal találkozunk az nagyon gyakran hoz magával, fájdalmakat, válságokat, nehézségeket és sérüléseket. Olyanokat, amelyek Lilith szívében vannak.
Még jó, hogy a Fekete Hold napja 2014. január elsejére esik, amikor az emberek amúgy sem csinálnak mást, mint a szilveszter éjszaka fáradalmait pihenik ki. Ezt jól is teszik. Jobb ezen a napon semmit sem csinálni. Minden kényes dolgot el kell kerülni, mielőtt még egy apró dologból parázs vita nem kerekedik. Ezen a napon az indulatok kerekednek felül és nem a józan ész.

Előrejelzés 2014-re

 

Mivel 2014 egy ilyen meghatározó égi eseménnyel kezdődik, ennek hatása rá fogja nyomni a bélyegét az egész évre, nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Ebben az évben lesz a parlamenti választás is, amelynek nem lesz mindegy az eredménye, mert a következő négy évben meghatározó szerepet fog játszani az életünkben.

Ajánlatos lenne, ha mindenki odafigyelne magára, a kapcsolataira, az indulataira. Nagyon hamar előtérbe kerülhetnek a tomboló energiák. Ebben az évben nagy szükség lesz a józan észre, a visszafogott viselkedésére, az óvatosságra.
2014 nem lesz könnyű év. Elszabadulhatnak az indulatok, ami a nyugati asztrológia szerint, a Plutó, az Uránusz  a Mars mostani helyzetéből kifolyólag valószínűsíthető.

A kínai előrejelzések sem jósolnak könnyű évet. 2014 energiája a fa és a tűz lesz. Ebben az évben a kínai metafizika szerint túlságosan erős lesz a víz, megnövekszik a föld energia, eközben pedig teljesen hiányzik a fa energiája, ami elég nagy baj. A tűz felemészti a fa erejét, ezért nincs ami fékezné a vizet, elszívná az erejét. Tudjuk, hogy a víz azáltal gyengül, hogy táplálja a fát. De most nincs kit/mit táplálnia, mert a tűz felemésztette a fát. A tűz a fa gyermeke. És az anya az utolsó erejével is táplálja a gyermekét. Arra már nincs ereje, hogy magát is táplálná. Ezért lassan a tűznek is fogy az ereje. Ezért lett nagyon erős a víz. Nem számíthatunk "gatyarohasztó melegre" az idén, de bőséges csapadékra, igen.

Elkeseredésre, félelemre nincsen oka annak, aki hajlandó lesz uralkodni magán és az indulatain. Aki képes lesz megtenni a szükséges változtatásokat, és a saját kezébe venni sorsa irányítását.
Január 2-án reggel 7:49 perctől amikor a Holdnak már 1%-os a láthatósága belekezdhet felépíteni a jövőjét, beindíthat egy új vállalkozást, vagy a régit átszervezheti, felújíthatja. Esetleg fel is mondhat, ha nem jó neki ott ahol van. Valamit kezdjen el, valamibe fogjon bele, év végére nem fogja megbánni.

Egy dologra még a kínai előrejelzések alapján ajánlatos odafigyelni. Ez az év, nagyon esős/nedves lesz. Idén aminek nem tesz jót a sok eső, az megrohad.
Kapcsolódó bejegyzések




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése