2013. június 19., szerda


Dohányzol agy leszoktál
Dohányzol?
Dohányzol vagy már leszoktál? Én dohányzom és NEM szoktam le!
És tudod miért nem? Mert SEMMI értelmét nem látom, hogy leszokjak az egyik jóleső tevékenységemről. Na jó, tudom ez így félreérthető. Mindjárt megmagyarázom.

Milliószor hallom, hogy milyen betegségeket okoz a dohányzás. Ugyan már! Emberek milliói dohányoznak anélkül, hogy bármi baja lenne az érrendszerüknek, vagy a tüdejüknek.

Ami végül is, a legtöbb betegségek kialakulásához vezethet: stressz, örökölt hajlam, egy tragédia, a túl szegény vagy túl gazdag életmód, az idős elhasználódott szervezet... egy szóval, maga az élet!. Hát persze, a dohányzás is benne van a pakliban. Ugye már Te is látod, hogy
a betegségek kialakulásához nem egyetlen nyílegyenes út vezet, hanem ezer ösvény!

 

A dohányosok és a nem dohányzók egészsége


Emberek milliói meghalnak infarktusban, tüdőrákban, anélkül, hogy egész életükben, akár egy szál cigit is elszívtak volna.
Figyelem! Nincs olyan betegség, amely KIZÁRÓLAG csak a dohányosokat sújtaná!!!
Nekem az a véleményem, - és az ellenkezőjét még senki nem bizonyította be,-  hogy a dohányosoknál sem nagyobb a rizikófaktor, mint azoknál akik nem cigiznek, - de az élet más területén viszont túlzásokba esnek. Mindkét tábornak, a dohányzó és a nem dohányzónak, egyformán áll a zászló, bármilyen betegségek kialakulásához!!

Ha kiderül, hogy a beteg dohányzik, bingó!!  hiszen meg van a betegség oka! A DOHÁNYZÁS!
Egyszer hallottam, amint az egyik orvos kiselőadást tartott egy betegnek arról, hogy a dohányzás miatt milyen elkékülve, fog meghalni. Ez az orvos, a dohányosokkal szembeni személyes ellenszenvét kimutatva, a megfélemlítést eszközként felhasználva, akart "GYÓGYÍTANI"!!
Egyetlenegy valamire való, leszokást elősegítő tanácsot sem javasolt,  - ORVOS létére, csak az ijesztgetésre tellett a tudásából!!!!
Azt nem tudta garantálni, hogyha a beteg "szót fogad", és nem dohányzik többé, akkor "tutira" nem lesz tüdő vagy szívbeteg!!
Mi van akkor, ha a beteg hisz neki? Egy életen át az "elkékült" megfulladástól  rettegne, ami be is következhetne, az állandóan észben tartott rettegés hatására.  De mit érdekli ez az orvost?

Az orvosok, az egészségügy, de a nem dohányzó emberek is nagyon szeretik a dohányosokat megbélyegezni. Mintha köztörvényes bűnözők, vagy elmebetegek lennének,  akik mások életére, egészségére törnek, vagy készakarva tennék magukat beteggé...

Pedig csak körül kellene nézni az élelmiszer és a kozmetikai iparban. A levegőt, a talajt, a vizeket szennyező tevékenységekben a nem dohányosok is egytől egyig részt vesznek!!
Mi ehhez, a hatalmas mennyiségű méreghez képest, a cigarettafüst?

A gyerekek, és a NEM dohányzó fiatalok korosztályából, egyre többen szenvednek felső légúti hurutban, krónikus gyulladásban, magas vérnyomásban, allergiában, és egyre rejtélyesebb betegségekben. Ezeket milyen indokkal akarják megmagyarázni ?!
Ne is törd a fejed! Természetesen a szülei dohányzásával! A bukfenc csak akkor van, ha a szülők egyike sem volt soha dohányos!!
Nem kell ahhoz dohányozni, hogy alsó vagy felső légúti betegséget kapjon az ember.


Rosszabb mint a dohányfzás
Rosszabb mint a dohányzás
 Elég, ha a városban résnyire lehúzott ablak mellett araszol az autós, az egyre sűrűbben előforduló, órákig tartó dugókban..
De még autóba sem kell ülni ahhoz, hogy a szervezetünket "jól" teletömjük a környezetet szennyező - igen magas értéket képviselő, kipufogó gázokkal.

Tessék csak naponta párszor villamosra, buszra várni a megállókban, esetleg kirakatokat nézegetni, bevásárolni! Több káros anyag kerül a tüdejébe pár óra alatt, mint amit az egész napos dohányzással beszívna.
Abszolút nem  segít ezen az egészen, hogy a szabad ég alatt lévő megállókból kitiltották a dohányosokat. Egyszerűen röhej! Ezzel csak befogták az emberek száját, hogy ne ott keressék a felelősöket, ahol vannak.  Nehogy véletlenül azokat keressék, akik semmit sem tesznek a környezetszennyezés ellen, annak ellenére, hogy a kifizetett munkabérük ellenében ez lenne a dolguk, Helyettük  azokat korlátozzák, akik a legkevésbé sem okai és okozói, annak a fojtogató, egészségkárosító bűznek, amit a megállóban várakozva kénytelenek az emberek beszívni.

Jöttél már Budapestre egy hosszabb nyaralás után, vagy ha vidéki vagy, akkor valamilyen ügyet intézni, vagy vásárolni? Akkor tudod miről beszélek!



Kipufogógázból a gyerekek kapnak a legtöbbet.
Kipufogógázból a gyerekek kapnak a legtöbbet.
De!!... mi van a kicsi babákkal? - akiket nap mint nap a kipufogócsőtől alig pár centivel magasabb gyerekkocsiban tolnak? Vagy azokkal a 2-4 évesekkel, akik a magasságuk miatt szintén a legveszélyezettebbek közé tartoznak?

Az egészségre ártalmas határértéket már régen túllépő fővárosban, az utcán és a  játszótereken "levegőztetett" gyerekek, nincsenek veszélyben?
A forgalmas főutakon lévő óvodák, iskolák, vajon milyen mértékben járulnak hozzá, hogy gyermekeink allergiásak és légúti gyulladásban szenvedjenek? De ez kit érdekel?
A fontos az, hogy a dohányos ne dohányozzon a teljesen nyitott megállókban!!

Mi lenne ha azt a rengeteg pénzt, amit a dohányzás elleni kampányra, reklámra, stadionok építésre fordítanak, annak legalább egy részét, az iskolákra, óvodákra, tornatermekre, sporteszközökre, kirándulásokra, nyaraltatásra költenék? Mi lenne ha új iskolákat óvodákat építenének, egy kevésbé mérgezett területen és nem a forgalmas főutakon lennének?!

Megmondom mi lenne!. Az egészségesebb gyermekekből, egészségesebb felnőttek lennének. De ez melyik gyógyszergyártó cégnek, lenne kedvező? És melyik állam akarja, hogy sokáig éljenek az emberek? Egyiknek sem! Még a végén nyugdíjasok lesznek!

Miért van ilyen sok légúti betegségben szenvedő, allergiás kisgyerek, kamasz és fiatal felnőtt? Nem azoktól a fáktól, amelyeket az ország városaiból az elmúlt időszakban olyan lelketlenül kiirtottak! De NEM is a parlagfűtől, az  biztos!

A parlagfű már nagyon régen, több száz évvel ezelőtt,  Amerikából került Európába. Évszázadokon keresztül nem volt vele gond, védte a talajt a kiszáradástól. Békésen megfért az ember és a növény egymás mellett, allergia nélkül!!Ráadásul a régi időkben gyógyszerként is használták! A parlagfű egy nagyon összetett és kivételes gyom, ami hivatalosan akár gyógynövény is lehetne.(Ambrosia artemisiifolia) A parlagfűből, Ambrosia néven gyártott parfümnek, a mai napig jó borsos ára van.
Erre most mit ad Isten, az eddig semmi problémát nem okozó parlagfű megbolondult és egymás után mérgezi és öli az embereket?!

Ez a videó átfogó képet ad a parlagfű rendkívül hasznos gyógyító erejéről. Ha érdekel, hogy mennyi mindenre jó, és hogyan  készítheted el, akkor ebből a videóból megtudhatod. Ha jobban meg akarod ismerni a parlagfű tulajdonságait, hasznosságát, akkor látogass el a natursziget oldalára.
(A a videón látható reklámot az X -re való rákattintással megszüntetheted)


 

Az állam kifejezetten örülhetne a cigiző állampolgárainak. 

Az állam kifejezetten örülhetne a cigiző állampolgárainak! Ez most nem vicc!
Ezek az emberek, minden egyes elszívott cigarettával, a nem dohányzó honfitársaik jólétét is elősegítik. Minden egyes doboz cigaretta árában, a benne foglalt hatalmas jövedéki adó megfizetésével, gazdagítják, gyarapítják az állam kincstárát. DE sajnos ezzel még több alkalmat adnak a "Zilletékes uraknak", hogy ezt a pénzt is ugyanolyan jól "befektessék", mint a MANYUP pénzeket!!!




Kép:: Portfólió és a vállalkozóinegyed

Ha megkérhetném a nem dohányzó embertársaimat, ne akarjanak minket dohányosokat még a föld felszínéről is eltüntetni. Legyenek szívesek és viseljenek el bennünket.  Mi egy jó cigarettával tesszük kellemessé az életünket, vezetjük le a stresszt, míg erre mások más megoldást találnak. Alkohol, vegyi anyaggal telepakolt krémek,.... stb. Egy a lényeg, valamivel mindannyian szennyezzük, pusztítjuk a környezetünket, ezért nem kéne ujjal mutogatni egymásra.

Sokkal megnyugtatóbb lenne, a dohányosokra úgy tekinteni, mint akik sokkal több pénzzel támogatják a Magyar Hazát, mint a nem dohányosok! Éppen ezért, hazafias kötelességemtől vezérelve, én továbbra is DOHÁNYOZNI fogok!

Ezzel a kis eszmefuttatással senkit nem akarok rábeszélni a dohányzásra. De engem se akarjon senki lebeszélni! Senki ne akarjon kiközösíteni és indokolatlan mértékben korlátok közé szorítan!. Mert ez a túlzásba vitt ijesztgetés, és a dohányosok ily mértékben való lenézése, "bűnbaknak" állítása, már gusztustalan!.
Ha úgy lenne igaz, ahogy azt az orvosok mondják, először: egy sem dohányozna közülük!
Másodszor: a nem dohányosok matuzsálemi kort érnének meg! Nem, vagy csak nagyon ritkán lennének szív és érrendszeri betegek. Nem lenne magas a vérnyomásuk és a tüdejüknek se lenne semmi baja! De sajnos a betegségek nem válogatnak.
Mikor anyukám kórházban volt infarktussal, a nyolc ágyas kórteremben öten voltak, - akik életükben egyetlen cigarettát sem szívtak el. Szegény Édesanyám sem dohányzott. És mégis.... elment.

Egyéb olvasnivalók:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése