2012. június 11., hétfő


 Amit fengshuinak hiszel, az semmi más, mint az igazinak a könnyített "demo" változata. 
Erről a felosztási rendszerről van szó, amit itt a képen látsz.  


 1968-ban a Kalifoniában élő Thomas Lin Yun kidolgozott, egy könnyen népszerűsíthető rendszert..
Összemosta a több évezredes hagyományokon, és komoly tapasztalatokon alapuló tudományt, egy új, a nyugati emberek gondolkodásának és elvárásainak megfelelő formába.
Így jött létre a képen látható, mindenki által ismert "bágua"  forma, a benne lévő területi elosztással.
Ez a nyugatiak számára kialakított,  BHS rendszer.





Okos találékony üzletemberek, pedig kitalálták, ehhez a rendszerhez tartozó, háttéripart.
Elárasztották a világot a különböző élethelyzetekhez kialakított, varázserejűnek titulált jelképekkel. Vannak szerencsét, szerelmet, vagy pénzt hozó figurák, bajt elhárító amulettek, kulcstartók....semmi olyan nem létezik égen és földön, amire nekik ne lenne valamilyen varázslatos csecse-becséjük, vagy egy rettentően hatásos istenük, akitől még a halál is megijed.
Teli találat volt!

A hagyományos ősi fengshui"-ban,    nem ismerték a mostani formájában kialakított 
"életterületek ".elosztását.. 
Meg volt határozva a helye, a családfőnek, a nőknek, a gyermekeknek, a katonáknak, a testőröknek, a szolgáknak.
Figyelembe vették az irányokat, a táj energia vonalát, a családtagokat koruk és nemük alapján, az előmenetelre a boldogulásra utaló jeleket, és az úgynevezett "kozmológia" rendszert  is használták.
Odafigyeltek az emberi természet hibáira, erényeire. Ügyeltek az ember, és az őt körülölelő  természet harmonikus kapcsolatára. Ez egy ennyire összetett tudomány. 

Hogyan is lehetne olyan egyszerűen elintézni ezt az egész fengshuinak nevezett tudományt azzal, hogy rajzolok egy négyzetet, felosztom 9 részre, azokba beleírom az emberek által legfontosabbnak tartott életszükségleteket, és kész! Aztán mindenféle pénzért megvehető dolgokat javasolok, a problémáik megoldására.
Mi más ez, ha nem egy jól felépített üzleti vállalkozás, amely az oly régóta bevált - milliárdos hasznot hozó -  emberi hiszékenységre épít?!

Az ősi kozmológiai  rendszert használva határozták meg a "kua" számot. Ez a szám mutatta meg az adott személy számára, a neki kedvező és a kedvezőtlen irányokat.
A házaknak, az ősök sírjának, fontos épületeknek, a buddhista templomoknak.. tájolásában is szerepet játszott a kua szám, a többi fontos tényező mellett. Aztán egyensúlyba hozták a külső természetnek a lakókra gyakorolt hatását, a személy, vagy az épület energiájával. Az sem volt ritka, amikor a személy energiájának megfelelően alakítottak a külső vagy a belső környezeten, esetleg mindkettőn.

Ha egy üzlethelyiség, ill, hivatal tájolását kellett meghatározni, akkor még az ott folyó munka fajtáját is figyelembe vették. Mert nem volt mindegy, hogy a Hadügyi Minisztériumot, vagy egy meleg ételt árusító üzletet hol helyeznek el, és melyik irányba fog nézni az épület.

Egy jó fengshui mester élete végéig tanulta/tanulja, fejlesztette/fejleszti a mesterségét. Ennek a tudásnak nagy része, még mai is titkos, amely csak a beavatottak számára elérhető.
Egyes részeit azonban feloldották a titkosítás alól. Pont eleget ahhoz, hogy aki képes megfizetni a tudás árát, az nyugodt szívvel praktizálhasson. Na persze nem egy hatalmas bank, vagy egy óriás vállalat fengshui szakértőjeként, hanem magánembereknek, kisebb vállalatoknak, vállalkozók számára szolgálhat értékes tanácsokkal, javaslatokkal. 

Azt, hogy kitől tanuljunk, annak nagyon alaposan utána kell nézni. Ugyanis a mestereknek nem egyforma az engedélyük.Akik a feloldott titkos részt taníthatják, kevesen vannak és sok pénzbe kerülnek. De megéri. Mert a vásári szinten tanítóktól csak annyit tanulhat meg az ember - szintén nem kevés pénzért - amennyit a webről egy angolul jól olvasó magyar, bármikor összeszedhet magának.








De ne keseredj el, ha nincs kedved a fengshuinak a mélységeit megtanulni.  Az igazi sikert úgysem a fengshui használata hozza el a számodra.
A fengshui egy eszköz, egy mankó, amit ha jól használsz, hozzá segíthet az egyensúlyod megtalálásához, az energiád és a vonzerőd növeléséhez, ezáltal könnyebben és gyorsabban célba érsz.
A fengshui  megfelelő használatával kiegyensúlyozzuk az éves energiákat, a lakó és munka környezetet, aztán az emberrel harmóniába hozzuk.  Ennyi az egész. :)

De van egy alternatíva azoknak, akik kevésbé jártasak a fengshui tudományában, jés nincs arra pénuük, hogy egy szakértő tanácsadót felfogadjanak. Akkor tegyél úgy mint a világban bárhol élő nemzet, embercsoport, használj Te is szimbólumokat. De csak azokat, amelyeknek a hatásával tisztában vagy. A szimbólumokat megtalálod a népek zászlaján, a hagyományokban, a szokásokban, a babonában, a sámánizmusban, a pogányságban, az indiánoknál, a kereszténységben, és lehetne még sorolni. 
Neked nincs más dolgod, mint a kiválasztott szimbólumodat feltölteni az iránta érzett bizalommal, és érzelemmel. 
Remélem tudtam segíteni abban, hogy mit tehetsz, ha egy külső erő támogatását szeretnéd élvezni. Bízom abban is, hogy megvédtelek a felesleges, számodra idegen jelképek megvásárlásától, amelyek nem téged, hanem az eladót segítik, gazdagítják.



Kapcsolódó cikkek





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése